• Karkkiverkkokauppa ja myymälä
  • Nopeat toimitusajat
  • 400 irtokarkin valikoima

Karkkikujan historiaa

Yli 400 erilaista irtokarkkia

Elettiin vuotta 1999. Kauppakatu ei ollut vielä kävelykatuna, vain torin kohdalta pieni pätkä. Tapionkulman paikalla oli vanha vihreä puutalo. Talossa oli tyhjänä huoneisto, missä oli aikaisemmin ollut liike Mauste ja Karkki. Karkkikaupan idean isä, Kauko Komulainen, oli nähnyt ystävänsä karkkikaupan Helsingissä ja ajatellut että sellainen tarvittaisiin Joensuuhunkin. Kauppakadulla liikkuessaan, hän ajatteli tuon tyhjän huoneiston kohdalla, että siinä olisi karkkikaupalle hyvä paikka, ja ryhtyi tuumasta toimeen.

Liikehuoneisto saatiin vuokrattua ja siitä myymälän kalustaminen alkoi. Rakennettiin kalusteet ja tilattiin myyntipurkit. Itse huoneistoon ei haluttu suurta värien kirjoa ja oli itsestään selvää että pääosassa olivat karkit ja niiden värit ja se, että niitä täytyy olla paljon! Monipuolisen valikoiman hankkiminen oli jo haaste sinänsä. Karkkeja ostettiin Etelä-Suomen karkkitukuista, maahantuojilta ja tuotiin myös itse, esim. Englannista. Näin muodostui yli 400 erilaisen irtokarkin valikoima ja sloganiksi nousikin hyvin pian ”yli 400 erilaista irtokarkkia” ja se onkin ollut tärkeänä ajatuksena näihin päiviin saakka.

Myymälän rakennus 1999

Myymälää rakennettiin alkusyksystä -99. Ohikulkevia ihmisiä kiinnosti rakennuspuuhissa olevat ihmiset. Ja vaikka myymälä ei ollut läheskään valmis, kassa ja vaakakin laatikoiden päällä, päätettiin pistää ovet auki ja karkkien ostaminen oli mahdollista. Tuo päivä oli 9.9.-99, aivan sattumalta. Mitään avajaisjuhlallisuuksia ei ollut, vaan mentiin suoraan asiaan.

Samoihin aikoihin KarkkiSetin avaamisen kanssa alkoi kävelykadun rakentaminen. Oli hetkiä, kun kaupan ulko-oven edessä oli suuri kuoppa ja kauppaan kuljettiin lankkusiltaa pitkin. Muistissa on kävelykadun rakentajien radiohaastattelu, missä heiltä kyseltiin mm. työn sujumisesta. Haastateltava oli todennut, että työt sujuvat hyvin, mutta tuo karkkikaupan liikenne hieman hankaloittaa töitä. Mutta siitäkin selvittiin niin asiakkaat, me työntekijät, kuin rakennusmiehetkin.

Uudet liikepaikat

Alkuaikoja sävytti myös taustalla oleva keskutelu vihreän puutalon kohtalosta ja lopulta se saikin purkutuomion ja oli aika etsiä uutta liikepaikkaa. Uudet tilat löytyivätkin Torikadulta ns. Pitkäsen talosta. Pian sen jälkeen kun olimme uusiin tiloihin asettuneet, myös tämä talo sai purkutuomion.

Jälleen etsimme uutta myymälän paikkaa ja se löytyikin Kauppakadulta, aikalailla nykyisen myymälän vastapäätä, kun siitä lopetti ravintola Holiday. Tässä vaiheessa oli jo tiedossa, että pääsemme muuttamaan likimain ”lähtöpisteeseen”, vihreän puutalon tilalle rakennettuun Tapionkulmaan. Muutto oli syyskuussa 2005.

KarkkiKujaksi 2014

Muuttojen jälkeen suurin näkyvä muutos on ollut nimen vaihtuminen KarkkiSetistä KarkkiKujaksi marraskuussa 2014. Toimintaan se ei vaikuttanut mitenkään, mutta uudella nimellä erotumme sosiaalisessa mediassa alussa mainitusta Helsingissä olevasta karkkikaupasta.

Kuluneisiin vuosiin mahtuu paljon mukavia muistoja. Kaiken aikaa johtoajatuksena on ollut se, että haluamme olla asiakkaillemme palveleva karkkikauppa ja saada teille, ihanat asiakkaat, hyviä ja herkullisia karkkeja. Ne karkit, jotka ovat meille kaikille tutut, ne joita oli jo silloin kun olimme lapsia, mutta myös jotain uutta tuttujen karkkien rinnalle. 9.9.-99 ei juhlittu avajaisia, joten vietetään nyt ikärajattomia 18v synttäreitä avajaistenkin edestä 7 – 10.9.2017!

KirjauduOstoskori